Индийска фолклорна трупа с безплатен концерт в Пловдив

По покана на Индийското посолство в София и с подкрепата на Индийския съвет за културни връзки в Делхи у нас пристига известната фолклорна група Shri Chamunda Ahir Rasmandal, която на 17 август (четвъртък) от 19 часа на сцената пред Община Пловдив ще изнесе безплатен концерт за жителите и гостите на града под тепетата. Преди това прочутата трупа ще танцува на приема на посолството на своята страна в София по повод 15 август - Деня на Независимостта и Национален празник на Индия от 1947 г. насам. В дните след празника в програмата на гостите от азиатската държава са включени и две участия във фолклорни фестивали във Варна и Бургас.

След безплатния концерт на популярната испанска група "Ла Туна" от Университета от Алкала Де Енарес на 21 юли, която разтърси центъра на Пловдив, и след успешно приключилия 23-и Международен фолклорен фестивал с участието на представителни танцови състави от Армения, Бразилия, България, Грузия, Испания, Йордания, Косово, Чили и Черна Гора, гостуването на индийците от трупата „Shri Chamunda Ahir Rasmandal” ще внесе още богатство от летни цветове и ритми в културния живот под тепетата.

През август продължават и безплатните концерти на сцената до Виенския павилион в Цар Симеоновата градина, които Община Пловдив организира това лято. Тази събота от 19 часа за пловдивчани и гости на града ще свири Гарнизонният военен духов оркестър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони