Индустриален парк Марково посреща клиенти с изградена инфраструктура

Проектът на Галакси Инвестмънт Груп със сериозен инвеститорски интерес и продадени парцели

Навлизането на нови инвестиции в Пловдив превърна града под тепетата в индустриалния хъб на България. Водени от ниските оперативни разходи и добрата транспортна инфраструктура все повече компании търсят подходящи парцели, да съсредоточат дейността си в района.

markovo-1За да отговори на засиленото търсене, инвестиционната компания Галакси Инвестмънт Груп започна реализацията на Индустриален парк Марково. Инфраструктурата на проекта ще бъде завършена през пролетта, а първите парцели вече са продадени.

Теренът, с обща площ от 158 000 кв. м., се намира в една от най-атрактивните зони в Пловдив. Разположен на самия околовръстен път, на 14 км от магистрала Тракия, Индустриален парк Марково се намира в непосредствена близост до митница Пловдив и новоизградения Интермодален терминал. В близост до парка минават три от паневропейските коридори и има пряк достъп до регионална и национална транспортна инфраструктура.

Локацията на Индустриален парк Марково е от стратегическо значение за компаниите, които планират инвестиция в района.  Околовръстния път на Пловдив е сред приоритетните проекти за развитие на региона,  което ще улесни допълнително  движението и транспортните връзки.  Големите компании все по-често избират Пловдив и околностите за база на своята индустриална и логистична дейност именно заради развитата инфраструктура и производствените възможности в зоната.

Голямото предимство на Индустриален парк Марково е, че парцелите могат да се обединяват или разделят, в зависимост от специфичните нужди на купувачите. Това е голямо облекчение най-вече за малките и средно големите фирми.

Индустриален парк Марково предлага напълно завършена вътрешна инфраструктура - асфалтов достъп до парцелите, електричество, канализация и дори възможност за газификация. Това прави бъдещото производство изключително ефективно и евтино, твърдят експерти.

Допълнително конкурентно предимство е възможността за привличане на работна сила не само от града, но и околните общини. Университетите в Пловдив, специализираните и технически професионални гимназии в града улесняват инвеститорите в търсенето на  конкурентноспособна и квалифицирана работна ръка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти