Индустриалните дни на кариерата стартират от Пазарджик

Индустриалните дни на кариерата стартират на 13 май (събота) от Пазарджик, където ще се проведе първата от серията срещи с работодатели от предприятия в ТИЗ (Тракия икономическа зона).

Новата кампания е своебразно продължение и втори етап на стратегическата инициатива "Информационни дни на кариерата в ТИЗ", проведена в началото на 2017 г. Над 1000-та кандидати, посетили събитията от инициативата, доказаха, че тези лични срещи са необходимост в процеса на набиране на персонал за производствените предприятия.

"Огромният успех на първите срещи с работодателите от ТИЗ бе поводът за създаване на Индустриалната карта на България - платформата Industria.bg. Едни от въпросите, на които картата отговаря, е в кой регион какви кадри има, нуждите на всяка фирма от конкретни работници. Тя дава възможност на търсещите работа да намерят по-добри перспективи. Освен да помогне за решаване на проблемите с недостиг на персонал, проектът се очаква да повдигне отново темата за индустриалната кариера в България и възможностите за развитие и добър живот, които тя реално дава", коментира Катя Стайкова, административен директор на "Клъстер Тракия икономическа зона".

Клъстерът заедно с JobTiger, община Пловдив и Българската търговско-промишлена палата са съорганизатори на специализираните срещи на представители на фирми с търсещите работа. Срещите протичат под формата на кариерен форум, като след презентации на компаниите, всеки търсещ работа може да говори с представителите им, да разбере повече за отворени позиции, условията на работа и заплащане и да кандидатства на място.

Предстоящите събития от "Индустриални дни на кариерата" са в хотел "Хебър" в Пазарджик на 13 май (събота) от 10 до 12 часа, в Съединение на 3 юни, в Ямбол на 10 юни и в Плевен на 17 юни при вход свободен.

6pl4006-1

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България