Инженерът Атанас Бръндев пред „Труд“: „Игри на волята“ ме научи да живея без телефон

Не очаквах толкова позитивни коментари, българите доста обичат да „хейтят“

С близначките Елена и Стефания станахме истински приятели, намерихме се като хора

Инженерът Атанас Бръндев е единственият участник в „Игри на волята“, който спечели всички индивидуални битки, но отпадна от шоуто. Контузия на крака след последната териториална битка го изкара извън надпреварата за 200 000 лева. Той се оказа един от най-колоритните и забавни участници в първия сезон на приключенското риалити. След края на участието си Наско разказа пред „Труд“ какво е научил за себе си от шоуто.

„Влязох в „Игри на волята“, за да се забавлявам, а не заради наградата. След първите две-три игри обаче ми дойде мотивацията и осъзнах, че мога да бъда доста добър във всички битки“, каза пред вестника Атанас. Инженерът спечели две елиминационни битки срещу силни опоненти – Георги от отбора на Прабългари и Бояна от Славяни. Освен това той допринесе за победата на своя отбор – Траките, в няколко важни двубои. По думите му ако не беше отпаднал поради контузията, той се е виждал доста напред в надпреварата.

„Доказах на себе си, че състезанията не са само за физическа сила. Въпреки че племето доста ме подценяваше и смяташе, че нямам такава. Това, че не съм с мускули като другите не означава, че не съм силен. Но най-много ми помогнаха спокойствието и бързият ми ум“, обясни отпадналият участник.

Бръндев беше един от най-забавните участници в шоуто. Въпреки че по време на престоя си не успя да достигне до луксозната вила, той не загуби позитивната си нагласа и да забавлява съотборниците си. „Сега, когато гледам епизодите отстрани, не съжалявам, че стигнах до вилата, тъй като според мен племето щеше да се отпусне прекалено много. Лично аз щях да купонясвам доста сериозно и това вероятно щеше да ми изиграе лоша шега. Пък и все пак това е „Игри на волята“, ако имаш всички удобства, няма да усетиш интереса на играта. Тези лишения, които претърпяхме доста време, в нормалния живот не могат да ти се случат – да гладуваш, да спиш на плажа в мизерия, да не се къпеш един месец и т.н.“, сподели Наско.

Във визитката си той заяви, че не може да си представи живота без телефон, кола и пари. След „Игри на волята“ обаче е категоричен, че това се е променила. „Определено мога да си представя живота без тези неща, особено без телефон. Това въобще не ми липсваше. Даже се чувствах много спокойно. „Нито един ден не ми е станало мъчно за него. Беше ми неприятно само заради това, че нямах връзка с роднините си“, допълни Атанас.

Предаването го е променило и в насока на това, че вече усеща какво е да имаш спортна злоба. „Аз преди шоуто не съм се занимавал със спорт и с такива състезания. Усетих какво да се впуснеш в битка срещу други хора – амбицираш се, искаш да победиш, да си първи. Не ми се беше случвало преди това. Осъзнах и че доста неща мога да направя, които не бях подозирал до този момент“, каза още бившият член на Траки.

По думите му териториалните битки не са били толкова важни за него, а по-скоро за другите от племето, които са държали да отидат на „прословутата“ вила. А защо толкова много губиха този тип състезания - Атанас твърди, че за това са виновни определени дразнители в племето, на които той не спестяваше критики. „Примерно Александър. Заради неговата мания за величие и водене на племето губихме толкова много“, обясни инженерът.

По време на престоя му в шоуто се зароди приятелство между него и близначките Елена и Стефания. „И до ден днешен сме истински приятели. Постоянно се виждаме. Намерихме се като хора. Имаме еднакво мислене, позитивни сме, забавляваме се. Отделно и доста добре преценяваме хората. Сродни души сме“, сподели Наско.

Атанас коментира и отношенията му с Добрин, който се изявява като един от най-големите дразнители в племето на Траки. „Той е добър човек. Ние разбирахме и подкрепяхме неговата кауза, тя е благородна. Но той няма начин на общуване. Неговите неща си ги говори по 24 часа на ден и ако се опиташ да му кажеш допълнителна информация, която ти си прочел на друго място, не я приемаше. Добрин си беше научил 5 неща наизуст и си ги повтаряше като развален грамофон. Това изнервяше обстановката много. Няма къде да избягаш. Тормозът е по 24 часа на ден. Отделно, той много пъти доказа, че не е великият войн, за какъвто се мислеше“, уточни Атанас.

По думите му освен да се забавлява той е влязъл в „Игри на волята“ и за да се зареди с много енергия, положителни емоции и да се откъсне от ежедневието си. „Знаех, че това ще е уникално приключение. Исках да се запозная с много хора и това се случи. Всички 24 участници са уникални“, споделя още инженерът.

Коментарите след неговото участие са почти изцяло позитивни. В социалните мрежи той се разграничи като един от фаворитите и феновете на шоуто не пестяха комплименти по негов адрес. „Не очаквах чак толкова позитивни коментари, тъй като българите доста обичат да „хейтят“, каза той и допълни, че приема повишението внимание към него нормално.

„Всяко чудо за три дни. Радвам се обаче, че доста хора, над 35-годишна възраст, еродирани, които са постигнали нещо в живота, ми пишат и ми се възхищават. Това е голяма победа за мен, защото интелигентните хора са на моя страна. Тези, които знаят какво искат от живота. Освен тях ми пишат и малките деца – те пък са истински и при тях няма фалш“, сподели Атанас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл