Инж. Боян Паунов: Не ползвайте кранчето за топла вода, когато тя е спряна

Боян Паунов, директор на Дирекция "Дялово разпределение" в дружеството

Инж. Боян Паунов от Столичната топлофикация посъветва хората да не ползват кранчето на топлата вода, докато тя е спряна , тъй като така може да им бъде отчетено нещо, което не са получили. Пред БНТ той заяви, че след планираните ремонти системата ще заработи по-добре.

"Ремонтът, който предвиждаме да направим е много голям. В близките дни започва пълна ревизия на магистралния водопровод, който ни създаде неприятности през февруари. Тази ревизия означава пълен преглед на състоянието на водопровода и компрометираните части ще бъдат сменени. Няма откъде да мине топлоносителят, ако спрем този водопровод. Не говорим за ремонти по отношение на абонатни станции, а по магистрален водопровод - основния, по който се разпространява топлоподаването към абонатните станции към ТЕЦ София-Изток", коментира инж. Паунов.

"Тази година сме предвидили да подменим 22 километра топлопроводи. Така че ние сме ограничени от това, възможностите да разкопаем улиците на град София, тъй като така ще нарушим транспортната схема. Ние се стараем да свършим най-голям обем работа без да създаваме големи неудобства на жителите на града. Този ремонт, сега, влиза в тези 22 километра."

Не бива да пускаме кранчето на топлата вода, тъй като ще ни бъде отчитано потребление.

"Това е много важно. В такъв случай, водомера за топлата вода върти и в следващия отчетен период, в който ще се отчитат водомерите, ще заплащате нещо, което не сте получили реално. Не бива клиентите да ползват кранчето за топла вода, въпреки че нямат топла вода", каза инж. Боян Паунов.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Вашите пари