Инж. Добромир Добрев: Създаваме фонд за подкрепа на млади медицински специалисти

Създаването на фонд за привличане и подкрепа на млади медицински специалисти е един от основните ни приоритети за следващия мандат. Нашата цел е да помогнем на тези млади хора, когато започнат работа в общинската болница и да им създадем условия да останат да работят и да живеят в Горна Оряховица, сподели на среща с лекари и медицински специалисти от МБАЛ „Св. Иван Рилски“ инж. Добромир Добрев.

Кандидатът за кмет на Община Горна Оряховица от ПП ГЕРБ разговаря с медиците заедно с народния представител инж. Клавдия Григорова – Ганчева и кандидатът за общински съветник, хирургът д-р Борислав Генчев.

Инж. Добрев сподели с приоритетите за следващия мандат, свързани със здравеопазването. Ще продължи надграждането на създаването на условия за съвременна диагностика и лечение, както и подобряването на материалните условия за болнично обслужване. Програмата предвижда да продължи ремонта и поддръжката на сградния фонд, а чрез икономии на средства от реализираните мерки за енергийна ефективност, да бъдат повишени заплатите.

Ще продължи и поетапното обновяване на медицинското оборудване. Предстои закупуване на рентгенов апарат. Близо 800 хил. лв. е инвестирала Община Горна Оряховица през изминалия мандат в МБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Средствата са за закупуване на апаратура и ремонти на отделенията. Осигурени са рентгенова тръба и компютърен томограф за отделението по образна диагностика, както и лапароскопска система за отделението по хирургия. Общината е финансирала и закупуване на фиброларингоскоп за отделението по уши нос и гърло, на факоемулсификатор за очно отделение и др. апаратура и консумативи.

Направени са ремонти в отделения. По проект „Красива България“ е направен ремонт на втори етаж, предстои и подмяна на асансьорите. Приключва ремонта на покрива над АГ и родилно отделения. За първи път от 12 г. МБАЛ „Св. Иван Рилски“ излезе на печалба.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика