Инж. Петър Кънев участва в среща на председателите на парламентите на страните-членки на ПАЧИС в Истанбул

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество и вицепрезидент на Организацията инж. Петър Кънев участва в среща на председателите на парламентите на страните-членки на ПАЧИС.

Форумът се проведе в Истанбул по повод 25-ата годишнина от учредяването на Организацията. В заседанието взеха участие деветима председатели на парламенти и трима заместник председатели на парламенти на страните - членки на ПАЧИС. Прието беше изявление на председателите на парламентите, посветено на годишнината.

"ПАЧИС като структура издържа проблемите на времето. Парламентаристите от дванадесетте страни - членки работят активно за подобряване на икономическата стабилност и благосъстоянието на хората в региона", коментира инж. Петър Кънев.

Той съобщи, че по време на разговорите са възникнали доста сериозни дебати, след като турската страна, в лицето на председателя на турския парламент Исмаил Кахраман, се е опитала да внесе декларация, осъждаща събитията в Палестина.

"Единодушно всички присъстващи отказаха да бъде направена такава декларация. Най-вече защото ПАЧИС е една икономическа структура и не се занимава с политически декларации", заяви инж. Петър Кънев.

Заедно с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, той се срещна с представители на българската общност в Истанбул и посети реставрираната Желязна църква „Св. Стефан” и Българската екзархия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България