Инж. Светослав Глосов, АПИ: Ремонтите на „Тракия” и „Хемус” трябва да приключат преди зимния период

„Продължават ремонтите по магистралите „Тракия” и „Хемус”, като целта ни е те да приключат преди зимния период. Това каза в Банско председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов пред медии. Той взе участие в семинара за Тол системата, а преди това инспектираха с министър Петя Аврамова строителството на АМ СТрума-лот 3.

„Лятото не можехме да правим ремонти, защото трафикът беше много усилен, затова сега се работи с усърдни темпове“ ,каза още Глосов.

На четири участъка на АМ „Тракия” и толкова за АМ „Хемус” се подменят на места конструктивни елементи, като това са виадукти, които се нуждаеха от тези ремонти и не бяха доста дълго ремонтирани. Създадена е организация на движението, но проблем е когато недобросъвестни шофьори карат в аварийната лента и се получава тапа от три ленти”, каза още Глосов.

Той разясни,че ремонтът на мостовите съоръжени ще продължи и през следващата година, като голяма част от тях са по магистралите. Тези съоръжения са обследвани и е с приоритизиран ред, по който трябва да бъдат ремонтирани, за да се подобри тяхното състояние.

„До зимния сезон се надяваме да отворим цялата магистрала „Хемус”, с изключение на тунела „Витиня“, в лява страна в посока София. Този тунел има конструктивни проблеми в самата тръба. Оказа, че лявата тръба има проблеми и поне една година ще продължат ремонтите на тунела”, каза още Глосов в Банско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България