Инж. Ясен Ишев: Няма особено опасни тунели у нас

Инж. Ясен Ишев

Шест длъжности лица от Агенция "Пътна инфраструктура" са обвинени за инцидента в тунел "Ечемишка", при който през февруари миналата година загина жена, след като част от осветлението се срина върху нейния автомобил.

Понасянето на отговорност няма да се размине с многото обвиняеми, тъй като именно тези длъжностни лица са отговаряли за поддържането на тунелите и е логично те да отговарят за случилото се в "Ечемишка". Такова мнение изрази пред БНТ инж. Ясен Ишев от Научно-техническият съюз по транспорта.

"35 са тунелите в България, от които 11 двойни по магистралите с дължина около 6 км. През 2007 г. работна група изготви наредба за минималните изисквания за безопасност. В нея беше оказано че до 2014 г . те трябва да бъдат приведени по европейски изисквания и за някои започнаха ремонтни работи, но поради липса на средства се стигна до закъснение и за съжаление се случи този инцидент", каза Ишев.

Експертът е категоричен, че към този момент "Ечемишка" и "Витиня" са приведени в тези минимални изисквания и вече са в много добро състояние.

"Няма особено опасни тунели у нас, тези тежки конструкции в "Ечемишка" и "Витиня" вече са премахнати и няма опасност", коментира още инж. Ясен Ишев.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България