Инициатива "Виж и съхрани Старинен Пловдив" стартира на 18 април

Общински институт "Старинен Пловдив" стартира навръх 18 април - Международния ден за опазване на паметниците на културата, една нова дългосрочна инициатива.

Мотото и е "Виж и съхрани Старинен Пловдив", а на 18 април от 16.30 часа в Балабанова къща ще се състои първата сесия от поредицата срещи, на която своя опит ще споделят специалисти, работили на територията на Старинен Пловдив.

afish_18Археолозите ще представят резултатите от своята работа, а архитектите ще представят своите виждания, свързани с опазването на недвижимото културно наследство. Участниците в сесията ще имат възможност да общуват и установят контакти с работещи в сферата на опазването на културното наследство. Това е едно предизвикателство за приобщаването на нови участници и съмишленици в опазването на културно-историческото наследство на Стария град в Пловдив. Темата на втората сесия на инициативата "Виж и съхрани Старинен Пловдив" пък ще е "През очите на архитектите“.

От 18 часа на 18 април в Балабанова къща любителите на класическа музика ще могат да се насладят на клавирен концерт с участието на младия пловдивски пианист Васил Начев, възпитаник на Кралския колеж за музика в Лондон и консерваторията "Гилдхол" за музика и драма. В своя рецитал той ще представи произведения от творчеството на Бах, Лист, Хайдн, Шопен, Метнер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони