Инициатива за 130 години от създаването на Бургаската библиотека: Брандиран автобус с ликовете на родни класици пътува по линия № 9

Бургаската Регионална библиотека "Пейо Яворов" брандира автобус с ликовете на български класици.

От двете страни на возилотото са ликовете на Пейо Яворов, Иван Вазов и Алеко Константинов, а на гърба - Петя Дубарова и Христо Фотев. Под тях се чете и слоугъна "Пътувай, чети, обичай... Бургас!". Автобусът ще пътува половин година в морския град, с ликовете на класиците.

"С брандирането на автобуса още веднъж искаме да покажем, че сме иновативни и различни. Надявам се, че така ще провокираме бургазлии да четат повече. А това има и възпитателна цел. Децата, които ще пътуват с автобуса ще питат родителите кои са тези хора, чиито образи са от двете страни. И така ще научат още нещо", сподели Мария Бенчева - директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов" - Бургас.

Инициативата на Бургаската библиотека е по повод 130 години от нейното създаване. Това е първото от серия събития, с което ще бъде отбелязана годишнината. За първи път културен институт у нас брандира превозно средство.

Любопитното е, че автобусът ще пътува по линия номер девет в морския град, която свързва жилищен комплекс „Меден рудник” и комплекс „Славейков”. Това е един от най-дългите маршрути в градския транспорт.

Возилото вече няколко дни пътува по линията в Бургас и обира овации от пътници и пешеходци, а в сряда бе официалната му презентация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България