Инспектори от митница Русе предотвратиха контрабанда на стоки за близо 200 000 лева

Митнически инспектори на Митница Русе предотвратиха пренасянето на контрабандни стоки на обща стойност близо 200 000 лева.  Задържан е ТИР с румънска регистрация, който пътувал от Турция за Румъния и по документи пренасял групажна стока.

Превозното средство се явило на трасе „изход" на ГКПП-Дунав мост около 22 часа на 27 май. Митническите служители се усъмнили в товара и го насочили за щателна митническа проверка.  Оказало се, че в нарочно създадена кухина тип „тунел" в средата на ремаркето са натоварени огромно количество  недекларирани стоки, някои от тях носещи логото на известни търговски марки. Откъм входната задна част на ремаркето била изградена „тапа" от денкове с други декларирани стоки. От двете странични стени на ремаркето също били натрупани такива денкове с надежда да прикрият съдържанието в средата на отделението за товари.

Веднага за случая е уведомен разследващ митнически инспектор и е започнато дознание. Иззети са 2255 чифта спортни обувки, носещи логото на световно известни марки:  "ADIDAS", "NEW BALANCE",   "PUMA", "GIVENCHY", "GUCCI", "VERSACЕ" и други.  Задържани са и 18 468 чифта мъжки чорапи и 14 200 броя детски играчки.

Водачът признал, че е внесъл стоката от Турция и трябвало да я достави в Румъния.  След тридневна почти денонощна работа на служителите от Митница Русе по разтоварване, документиране и експертно оценяване на контрабандните стоки, дознанието е приключено в срока на „бързо досъдебно производство" и в четвъртък вечерта водачът С.П. се е признал за виновен и е сключил споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Наказан е с глоба от 10 000 лева и условна присъда две години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право