Инспектор от ДАИ на съд за “синя банкнота” от 20 евро

Окръжната прокуратура в Хасково внесе обвинителен акт срещу инспектор от “Автомобилна администрация”, бившата ДАИ, заснет как получава 20 евро подкуп.

Клипът, заснет от турски шофьор на ТИР на магистрала “Марица” край Свиленград, бе пуснат в интернет на 31 май т.г. На него се вижда как 37-годишният Петър Василев се приближава към камиона “Волво”, качва се до кабината и вижда три банкноти от 5, 10 и 20 евро, оставени на таблото. Парите са от ресто на платените при влизането на Капитан Андреево пътни такси. Следва диалог, при който на развален турски Василев обяснява, че камионът има технически проблем, а шофьорът отговаря, че няма, защото е нов. Тогава служителят на ДАИ казва, че няма да прави проверка, ако получи “синята банкнота” от 20 евро.

Тираджията му посочва червената от 10 евро, но Василев е категоричен и повтаря: “Йок кърмъзъ” (”не червената” - тур.) . С тази фраза рушветчията се прочу и бе уволнен от ДАИ след излъчване на клипа. Експерти са заключили, че записът е истински. Сравнено е времето от влизане на камиона през пункта, разпитани са свидетели. Василев е заплашен от присъда до 8 години затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право