Инспектор Петър Соколов, ГДНП: „Пътна полиция“ ще подпомага движението в страната на 3 март

Екипи на „Пътна полиция“ ще подпомагат движението на 3 март. Това каза инспектор Петър Соколов от Главна дирекция „Национална полиция“ на брифинг за мерките, които се предприемат за облекчаване на трафика по време на Националния празник.

„С цел подпомагане на движението за предстоящия празник 3 март е създадена организация на движението в големите градове и по пътищата от републиканската пътна мрежа. В неделя следобед в цялата страна ще излязат екипи на „Пътна полиция“, които ще подпомагат движението там, където е нужно“, заяви инспектор Соколов.

Той посочи, че се очаква най-интензивно движение в София и около връх Шипка. „Затова съветваме водачите да се запознаят предварително с правилата за движение, които ще бъдат въведени. Информация за това има на сайтовете на Столична община и на общинските сайтове на Стара Загора и Габрово“, заяви още инспектор Соколов.

„Днес ще бъде въведена забрана от АПИ за движение на камиони над 12 тона от 16.00 ч. до 20.00 ч. За целта на територията на страната има създадена организация от екипи на „Пътна полиция“, които да подпомагат изпълнението на забраната. Тази организация е направена с цел шофьорите да могат да направят така своите разчети на движение, че да спрат за почивка преди мястото на забраната, за да могат да почиват пълноценно и да не пречат на останалите участници в движението. Ако установим нарушение, ще има санкция в размер 300 лв. на водача, отнемане на правата за шофиране и спиране на превозното средство за един месец“, заяви още той.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България