Инсп. Мария Ботева, „Пътна полиция“: Жертвите при катастрофи в периода от 1 до 12 ноември са 18

Жертвите при пътни инциденти в периода от 1 до 12 ноември са 18. От 11 до 12 ноември са загинали 7 души, като 4 от тях са пешеходци. В този период по време на Акция „Зима“ са издадени над 3200 фиша за нарушения. В периода от 1 до 10 ноември броят на жертвите на пътя е 11. Издадените фишове от МВР в същия период надвишава 6000. Кои нарушения са били най-често установяваните по време на акцията ще бъде изнесено като информация след 5 декември. Това каза инсп. Мария Ботева от „Пътна полиция“ пред журналисти относно акция „Зима“.

„Тази седмица от 11 до 20 ноември акцията е насочена най-вече към безопасността на пешеходците, защото те са изключително активна част от участниците по пътищата. Много често на тях им се отнема предимството, биват блъскани от автомобили и последиците при тях са изключително тежки, защото те пострадват директно“, заяви Ботева.

По думите й всяка трета неделя от месец ноември е обявена за Световен ден за възпоменание на жертвите при време на пътно-транспортни произшествия. Тя призова всеки в деня, когато се провежда главната литургия да сведе глава и да запази минута мълчание, както и да се помоли за душите на загиналите при ПТП и да се помоли на Господ да запази живота на всички, които биха могли да попаднат в такова. „В София тя ще се проведе тази неделя от 10:00 часа в храм-паметник а „Св. Ал. Невски“. Нека бъдем живи и здрави“, отправи пожелание Ботева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България