Инсталират камери за видеонаблюдение в Стражишко по проект за 405 424 лв.

видеонаблюдение

Инсталират камери за видеонаблюдение в различни обществени сгради и на невралгични места в Стражица. Устройствата са осигурени по проект, финансиран със средства от общинския бюджет. Разработката  „Изграждане на интегрирана система за видеонаблюдение и охрана на територията на община Стражица” е на стойност 405 424 лева. Изпълнява се поетапно за три години от 2016 до 2018 година включително. През миналата година е монтирано видеонаблюдението, което обхваща пътните входно- изходни артерии на града, както техника и камери в двата центъра за събиране, обработка на информацията и управление в РУ на полицията в Стражица, и в общинската администрация.

През настоящата година се поставят камери в Здравния комплекс, в детските градини, в двете училища- СУ "Ангел Каралийчев" и Професионалната гимназия по транспорт "Николай Райнов". С устройства ще бъдат снабдени още социалните заведения,  кръстовищата, ЖП-гарата, градският пазар и детските площадки. Догодина предстои довършване на видеонаблюдението в други обществени сгради и на градския стадион.

След приключване на проекта, градът ще бъде напълно обхванат и покрит с видеонаблюдение с цел да се повиши сигурността на жителите. От кметската управа обмислят на следващ етап камери да бъдат монтирани и по селата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България