Инсталират паркинг автомати в Търново

Три паркинг автомата ще бъдат инсталирани до март в центъра на Велико Търново от Общинското дружество „Паркинги и гаражи”.

Устройствата ще бъдат разположени в най-динамичните зони на града – покрай паметника „Майка България”, в района около парк „Марно поле” и около Градската поликлиника.

Все още не е ясно дали заплащането при автоматите за самотаксуване ще се извършва с монети или с кредитни карти. В зависимост от вида им ще стане ясна и инвестицията, която ще вложи дружеството.

59 000 лева печалба е реализирало през миналата година Общинското предприятие. Ръководството настоява за закупуването на нов репатриращ автомобил тип „паяк”, чиято стойност с ДДС да е до 60 000 лева.

„Този автомобил ще е втора употреба. Той трябва да е с по-голяма подемност на крановото устройство, трябва да е по-мощен от този, с който разполагаме в момента. Правим запитвания до Белгия и Германия, след гласуването на сесията ще пристъпим към събирането на оферти и закупуването му”, изтъкват от ръководството на дружеството.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони