Институции и граждани се обединиха в благотворителен базар в помощ на 7-годишния Михаил от Свищов

Набраната от базара сума е в размер на 2145 лева

Мартенският благотворителен базар „Да помогнем за чудото на Мишо”, иницииран и организиран от Първо българско народно читалище /ПБНЧ/ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, приключи успешно. Всички ръчно изработени мартенички и украшения са изчерпани, а постъпленията от тях са в размер на 2145 лв. На 1 март сумата е преведена по дарителската сметка, открита на името на Мишо за подпомагане на неговото лечение и рехабилитация.

Михаил е на 7 години, от Свищов, с детска церебрална парализа и съпровождащи заболявания. Започнал е лечение в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа "Света София" при доц. д-р Иван Чавдаров, което вече дава положителни резултати.

Базарът беше разположен във фоайето на Читалището. Той отвори врати на 18 февруари и продължи до 1 март. Освен читалището в Свищов, с ръчно изработени мартенчики и украшения участваха Стопанската академия "Димитър А. Ценов", Ученическият съвет при СУ "Димитър Благоев", III „б” клас при СУ "Николай Катранов", I група на ДГ "Васил Левски", Стефка Стоянова, Елена Вълчева.

Към благотворителната инициатива се присъединиха Ксения Крумова със свои артикули в стил пачуърк и Мина Григорова с гостуващо студио за маникюр.

Базарът в помощ на Мишо излезе извън границите на Свищов и общината, и придоби национален мащаб благодарение на Теди Борисова, която изпрати от Лесидрен изработени от нея мартенички.

ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856” изказва своята благодарност на участниците в Мартенския благотворителен базар, както и на всички, които го посетиха и пазаруваха от него, помагайки за чудото на Мишо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България