Инструкторът с "фалшиви" курсисти остава в ареста

Инструктурът с "фалшиви курсисти" остава в ареста. Това реши Бургаския съд в четвъртък. 62-годишният автоинструктор Красимир Ненчев е обвинен, че организирал схема за придобиване на шофьорски книжки. Преди две години той е бил съден за същото престъпление и още е в изпитателен срок.

Престъпната схема е действала на територията на общините Бургас, Стара Загора, Шумен и Сливен, съобщиха от МВР. В частната си школа той използвал трети лица да се явяват вместо негови курсисти на теоретичните и практически изпити за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство от категория В. Така подставени лица се явили вместо девет от неговите курсисти, използвайки техните лични карти, в които са посочени реалните данни на желаещите да придобият шофьорска книжка, но с подменени снимки.

„Съгласен съм, че подзащитният ми е осъждан за същото престъпление. Но това е само един от необходимите три критерия той да остане в ареста. В случая става въпрос за документно престъпление", каза адвокатът му Росен Кожухаров в съда. Освен това посочи, че Ненчев страда от псориазис. Въпреки това магистратите го оставиха зад решетките.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България