Интензивен трафик по входовете на София

Интензивен е трафикът на входовете на София, заради многоо столичани, които се завръщат за предстоящите 4 работни дни след коледните празници.

„По-натоварените остава движението по булевардите „Цариградско шосе“, на входа на „Ботевградско шосе“, както и по стария път от Перник. Интензивен е трафикът от Пловдив към София. На някои места имаше задръствания“, каза за Агенция „Фокус“ комисар Тенчо Тенев, началник на Отдел „Пътна полиция” към СДВР

Възстановено е движението при км 5 на автомагистрала "Тракия" в посока София, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктурата". По-рано днес, заради катастрофа на разклона за Верила, движението в участъка на автомагистралата беше спряно. „Имаше и пострадал, който бе откаран в болница. Заради това имаше и затруднение в трафика, но сега вече се нормализира“, обясни комисар Тенев.

Началникът на Отдел „Пътна полиция“ посочи, че светофарните уредби са на автоматичен режим. „Не се налага да се регулира движението ръчно, но сме в готовност, ако се образуват по-големи колони“, уточни той.

По думите му на територията на София са станали няколко леки пътни инциденти, заради несъобразена скорост.

„Имаме няколко произшествия на територията на София. Едното е от сега в кв. „Дружба“ с момче и момиче, които са се ударили в стълб, заради несъобразена скорост. Двамата са с охлузни рани. Настилките са мокри, в момента вали, може би ще го обърне на сняг. Времето е неприятно“, коментира комисар Тенев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България