“Интер“ нанесе троен удар на „Милан“

Троен удар претърпя „Милан“ в 170-то издание на дербито с „Интер“. Тимът, воден от Дженаро Гатузо, отстъпи с 2:3 на големия съперник пред пълните трибуни на „Сан Сиро“. „Росонерите“ бяха надиграни от сочения за аутсайдер в мача съперник, а Лучано Спалети спечели тактическия сблъсък със своя по-млад колега. За целта „нерадзурите“ обезвредиха тотално голямото оръжие на „червено-черните“ - полският нападател Кшиштоф Пионтек. Вторият удар за „Милан“ дойде в хода на срещата, когато Франки Кесие се спречка със своя съотборник Лукас Билия на резервната скамейка. Африканецът бе заменен след почивката, а на излизане размени остри думи с опитния полузащитник. Наложи се двамата да бъдат разтървавани.

„Трябва да има уважение в съблекалнята, а въпросният инцидент е неприемлив – призна след загубата Дженаро Гатузо. - Аз съм треньорът и мое задължение е да има дисциплина. Може да ме вините за тактиката, но моята кариера винаги се е осланяла на отборната етика, уважението, защитаването на фланелката. Именно затова ударът от този мач за мен е двоен.“

След срещата провинилите се играчи побързаха да се извинят публично, уточнявайки, че е ставало въпрос за момент на напрежение. По-бдителните на Апенините обаче показаха видео отпреди седмица, когато Билия се разписа срещу Киево“, а Кесие не го поздрави. Тройният удар за „Милан“ пък е съпроводен от факта, че „Интер“ успя да го измести от 3-то място. След успеха от щаба на „нерадзурите“ признаха, че са близо до разрешаването на казуса с Мауро Икарди, който иска нов договор и докато него получи явно ще бойкотира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят