Инцидент в плувен басейн изплаши ученици и родители

Инцидент в плувен басейн паникьоса ученици и родители в бургаското училище "Братя Миладинови". Учителят по физическо възпитание в школото - Георги Балабанов обясни, че влязъл в стаичка до басейна да смеси в кофа два препарата - дезинфектанти. Получила се реакция, наоколо се разнесла силна миризма и той се развикал на децата да излизат от помещението.

Кофата с препарата не е изсипвана във водата, стаичката е съвсем встрани, отделно от помещението с басейна, подчерта Балабанов. Късно вечерта той се обадил на всички родители на децата - третокласници, за да пита дали няма оплаквания от случилото се. Всички казали, че са добре.

В държавната болница с оплаквания кихане и кашляне са отишли десетина деца с родителите си. Те били прегледани, но според лекарите, нищо опасно не било констатирано. Родителите дори отказали да ги оставят в болничното заведение, за да подишат кислород.

Директорът на училището Бочко Бочев каза, че на следващия ден след случилото се, родителите на три от децата, които твърдели, че кихали и кашляли заради задушливата миризма, дошли при него и го уверили, че всичко е наред.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони