Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

Възобновяването на директните полети между България и Грузия биха улеснили туристическия обмен между двете държави. Това заяви при посещението си във Велико Търново във вторник председателят на парламента в Грузия Иракли Кобахидзе.

Той уточни, че преди време е имало директни полети, но от няколко години те са спрени. Иракли Кобахидзе допълни, че в момента се води дискусия за възобновяването им, което според него е много важна стъпка за засилването на туризма между двете държави.

„Ние ще продължим да работим много активно, за да получим реални резултати в тази област и с тази цел. България винаги е била интересна дестинация за Грузия. Вярвам, че и Грузия е привлекателна дестинация за българските туристи“, коментира Иракли Кобахидзе.

Той изтъкна, че Грузия отдавна много голямо значение на туризма, тъй като този бранш е важен не само за развитието на икономиката на страната, но и за заздравяване на връзките на Грузия с другите народи.

Според Иракли Кобахидзе през последните години страната отчита големи резултати в тази област.

"От 2012 г. до сега броят на туристите, посещаващи Грузия, е утроен", информира Иракли Кобахидзе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони