Иранските власти изключиха версията за терористичен акт срещу украинския самолет

Граждани на 7 държави са пътували в машината

За момента е изключена версията за терористичен атентат срещу украинския самолет, разбил се днес в Техеран. Това съобщи посолството на Украйна в иранската столица, предаде БТА.

"Причината за катастрофата е техническа, друга причина няма", заяви за РИА Новости шефът на иранското управление по извънредните ситуации Пирхосейн Куливанд. Той добави, че спасителите са събрали телата на загиналите и са ги изпратили за съдебно-медицинска експертиза.

Според иранската агенция ИРНА, се е запалил един от двигателите на самолета. Вече стана ясно, че всички на борда са загинали.

В самолета по последни данни е имало 180 души. Повечето пътници са били граждани на Иран, сочат данни на иранското управление по извънредните ситуации. Сред пътниците са били и граждани на Украйна, Канада, Германия, Великобритания, Швеция и Афганистан.

Украинският външен министър обяви, че сред жертвите са 82 иранци, 63 канадци, 11 украинци, 10 шведи, 4 афганистанци, 3 германци и 3 британци.

Според представител на иранската организация за гражданска авиация, пилотът на катастрофиралата машина не е подал сигнал за извънредна ситуация.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток