Иранският външен министър: Решението на Тръмп да обяви Иран за неспазващ ядреното споразумение, ще навреди на американския имидж

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф заяви, че решението на Доналд Тръмп да обяви Иран за неспазващ ядреното споразумение, ще навреди на американския имидж и надеждност пред международната общност, пише The Hill.

В интервю пред американска медия Зариф каза, че всяка американска външнополитическа линия трябва да бъде разглеждана като такава със срок на годност от четири години.

„Никой няма да вярва, на която и да е американска администрация за дългосрочни преговори, заради продължителността на ангажирането им. Продължителността на всяко ангажиране с американските администрации отсега нататък, ще бъде докато дадения президент е на власт“, каза Зариф.

Той добави, че Иран ще остане в ядреното споразумение от 2015-та година. Иранският външен министър подчерта, че редица други страни подкрепят споразумението, което значи, че то може да продължи да се спазва, въпреки решението на американския президент да не го продължи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят