Искали да ампутират крака на национал

Вратарят Владислав Стоянов е можел да загуби левия си крак. Стражът на "Лудогорец" се контузи през март 2017 г. Тогава скъса патерално сухожилие на коляното, заради което бе опериран в Букурещ. Впоследствие травмата се усложни и вратарят претърпя още четири хирургически интервенции в клиника в Барселона.

"Получи се серия от грешки - каза Стоянов за сайта на "Лудогорец". - Излезе така, че докторът в Румъния нямаше вярно решение. Оттам се стигна до тази мъка, която ме принуди да замина за Испания и да се подложа на серия операции. Най-тежкият момент беше след първата интервеция, когато просто трябваше кракът ми да бъде спасен. Не ставаше въобще въпрос за спорт. Лекарите ми казаха в прав текст: „Момче, в момента трябва да ти ампутираме крака“. След операциите имаше лечение със серия антибиотици. Въпросът беше дали ще може да се овладее инфекцията, дали костта ще успее да се изчисти от бактериите. През тези два-три месеца въпреки антибиотиците нямаше пълна гаранция, че всичко ще е наред.“

Националът призна, че все още не знае кога ще може да започне тренировки.

"На този въпрос не може да отговори никой - добави Стоянов. - Дори докторите. Моят случай е много рядък. Да не кажа, че е единственият подобен в историята. Ако всичко върви нормално, може би до два месеца ще започна да тичам и лека полека да навлизам в лятната подготовка с отбора."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ