Искате да заченете? Яжте повече риба!

Морската диета увеличава либидото и вероятността за забременяване при двойките

Двойките, които редовно хапват морски дарове, правят повече секс и по-лесно зачеват потомство. Това сочи изследване на медицинския факултет на университета Харвард, публикувано в сп. “Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism”.

За целите му специалистите анализирали данни за хранителните навици на 500 двойки от Мичиган и Тексас, правили опити да се сдобият с деца в продължение на една година.

Изследователите установили, че партньорите, които хапват морски дарове два или повече пъти седмично, не само по-често правят секс, но и зачеват потомство по-бързо — в 92 процента от случаите срещу 79 процента при двойките, които по-рядко консумират този тип храна.

Освен това се оказало, че двойките, които консумират 8 или повече 150-грамови порции от морски дарове в месеца, правят 22% по-често секс!

Ако и двамата партньори са консумирали риба през деня, вероятността да правят секс през вечерта се увеличава с 39%.

“Резултатите показват, че не само храненето на жените преди зачеване, но и това на мъжете е от значение.

Препоръката ни е представителите и на двата пола да включват повече морски дарове в менюто си, за да извлекат максимални ползи от гледна точка на плодовитостта”, каза Одри Гаскинс от изследователския екип.

Ползотворните ефекти на рибната диета се дължат най-вече на омега-3 мастните киселини. Също така се повишава нивото на цинк в кръвта, което доказано увеличава броя на сперматозоидите и тяхната подвижност.

Прекомерната консумация на рибни продукти обаче трябва да се избягва, поради завишените нива на живак в повечето морски обитатели, предупреждават учените.

 

Храни афродизиаци

Банани

s27-7Съдържат голямо количество магнезий, калий и витамин В. В резултат на това се увеличава мъжкото либидо. Имат и редица лекoвити свойства.

 

 

 

Аспержи

s27-5Те също възбуждат сексуалното желание - изключително богати на фибри, витамин Б6, витамин А, витамин С, тиамин и фолиева киселина. Фолиевата киселина от своя страна съдейства за произвеждането на хистамин, който води до достигането на оргазъм.

 

 

Миди

s27-4Не е тайна, че стридите открай време са свързвани с увеличаване на либидото. Производството на сперма се увеличава благодарение на голямото количество цинк съдържащо се в тях.

Бадеми. Още древните гърци са смятали, че ароматът на бадеми действа възбуждащо на жените. В тях се съдържа много магнезий, фибри и витамин Е.

 

Босилек

s27-8Следващият афродизиак е босилекът. Въпреки широкото си приложение, до сега никой не го е считал за афродизиак, но той всъщност може наистина да стимулира тялото ви.

 

 

 

Смокини

FigВкусният южен плод е смятан още от древността за свързан с любовта и плодовитостта. Смокините са били и любимата храна на Клеопатра.

 

 

 

Шоколад

s27-6Шоколадът е кралят на естествените афродизиаци и съдържа анандамин и фенилетиламин. Съдържащото се в шоколада какао, има в себе си триптофан, който е важен за серотонина, който пък помага за отпускане. Черният шоколад пък съдържа важната аминтокиселина Л-аргинин, който увеличава качеството и обема на семенната течност.

 

Авокадо

200374447-001Ацтеките го наричали “тестисно дърво” заради крушовидната си форма. То е богато на фолиева киселина и калий. Авокадото засилва метаболизма като действа против туморни и ракови заболявания и подобрява имунната система. Има положително действие върху нервната система и психиката.

 

 

Чесън

s27-3Той е известен със своя антибактериален ефект и специфичен мирис. Редовната консумация на чесън е полезна за кръвното налягане, той увеличава и притока на кръв, допринася за по-бърза възбуда.

 

 

 

Мед

s27-2Съдържанието на борон в меда допринася за производството на женския хормон естроген. Медът е богат на витамини В, помагащи на тестостерона, необходим за тялото. Медът в комбинация с орехи допринася пък за увеличаване на потентността.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме