Искат да изхвърлят Кешеру от националния

Бившият собственик на „Васлуй“ и румънски футболен съдия Адриан Порумбою проведе яростна атака към Клаудиу Кешеру от „Лудогорец“. Според някогашния рефер, голаджията трябва да бъде изхвърлен от националния и да не получава за в бъдеще повиквателни.

Причина за изказванията му беше нулевото реми между Румъния и Сърбия от Група 4 в Дивизия „С“ от Лигата на нациите. Aтаката на домакините беше водена от Георге Цукудеан, но Кешеру го смени в края на двубоя. По общо мнение 31-годишният играч на „Лудогорец“ разочаровал с представянето си.

Порумбою агитира именно 27-годишният Цукудеан да остане титулярен избор за позицията на централния нападател.

„Кешеру постоянно реве, че не играе – каза бившият съдия. - Цукудеан е с 1000 класи над него. Кешеру е „ниска топка”. Че какъв шампионат имат българите? Нека да го видим да вкарва в Шампионската лига или Лига Европа. Цукудеан оказа далеч по-голям натиск върху силната сръбска защита.”

В Румъния не пропускат да напомнят факта, че Кешеру има едва 6 гола в 24 мача за националния отбор. Последният от тях преди година в световна квалификация срещу Казахстан, спечелена с 3:1 в Плоещ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят