Искат оставката на кмета на Карлово заради провала със снегопочистването

Групата общински съветници на БСП в местния парламент в Карлово призоваха кмета д-р Емил Кабаиванов и екипа му да подадат оставка заради провала със снегопочистването.

"Отговорност за провала в почистването и зимната поддръжка на Карлово се поема само по един начин - чрез оставкана. Това не е политическа, а гражданска оценка. И ако можете да минете по заледените улици на Карлово, ще чуете гневните думи на съгражданите ни", заяви "червеният" старейшина Пламен Славов.

Той и съпартийците му настояват да се потърси отговорност от фирмата, с която има сключен договор, за причинените последици от непроходимите улици и пътища в общината. От левицата дадоха куп примери как линейки и пожарни коли не стигнат до адреси заради заледени пътища.

От ГЕРБ-Карлово пък поискаха прекратяване на договора с комуналната фирма, която до момента е глобена с 20 000 лв. от кмета Емил Кабаиванов. Той обясни, че евентуално юридически неиздържано прекратяване на договора може да донесе повече финансови вреди, отколкото ползи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони