Искат оставката на лидера на СДС-Пловдив заради провала на изборите

Членове и симпатизанти на СДС-Пловдив поискаха с отворено писмо "незабавната оставка" на градския си лидер Никола Хаджийски, който според тях е главен виновник за гръмкия провал на "сините" на предсрочните парламентарни избори.

"СДС - символ на демокрация в "синята столица", излетя като дим през комина на политическото безхаберие и безотговорност на градското и областно ръководство на СДС-Пловдив. Считаме, че причините за изключително лошото представяне е следствие на безотговорното, некомпетентно и разрушително управление на ръководството, за което носим вина и ние, долуподписаните", се казва в откритото писмо на бивши председатели и секретари на СДС и знакови местни седесари като Веселин Стойков, Чавдар Марев, Тони Симидчиева, д-р Златко Илиев, Еню Енев, Петър Попов, Йорданка Пенева и Марта Момина.

Те приветстват достойното поведение на Божидар Лукарски и националното ръководство на СДС, които подадоха оставки след трагичните резултати от парламентарните избори, но недоумяват защо същото не са сторили градското и областното ръководство на "сините" в Пловдив. Лидер

ът на СДС-Пловдив Никола Хаджийски получил само 114 преференции, което означавало, че дори и съпартийците му не са гласували за него.

Бившият депутат от 43-ото Народно събрание, който се регистрира на борсата като безработен дни след разпускането му, е обвинен от съпартийците си в още куп прегрешения - "системно нарушаване на Устава чрез подмяна на легитимни членове на СДС с удобни хора", "използване на ръководните постове в организацията само и единствено за лична полза и за ограничен кръг приближени хора" и "уронване престижа на градската

организация".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика