Искат постоянен арест за шефа на Специализираната прокуратура на Северна Македония

Прокуратурата на Северна Македония ще иска да постоянна мярка за задържане на специалния прокурор Катица Янева, след като разследването по случая "Ракет" беше разширено и тя беше арестувана , предава македонската информационна агенция “Макфакс“.

Държавният прокурор Любомир Йовевски заяви, че Янева е злоупотребявала със служебното си положение, използвайки Боян Йовановски и Зоран Милески, за да бъде бизнесмена Орце Камчев освободен от статута си на заподозрян по делото „Империя.

Освен това според разследването, Янева е получила 298 000 денара (9700 лева) имущество, най-вече под формата на мебели и вещи.

Тя е възнамерявала помогне на Камчев, като замяни задържането му с домашен арест. Той също така е трябвало да стане защитен свидетел или да му бъде предложена сделка на правно основание и да заплати минимални разходи за случая "Империя".

Компютърът на Янева беше конфискуван по време на обиск в дома й днес. По късно ще стане ясно дали тя ще се окаже в следствения арест.

Прокурорите твърдят, че към момента няма индикации парите, които Камчев е дал на Боян Йовановски и на Зоран Милески, които възлизат на 1,5 млн. евро, да се озовали при вътрешни или чуждестранни политици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа