Искат Ценко Чоков обратно в ареста (обзор)

Имал разрешение да отиде на зъболекар

Апелативната спецпрокуратура поиска от съда да върне обратно зад решетките бившия кмет на с. Галиче Ценко Чоков, който бе сниман в понеделник в столичен ресторант в кв. “Драгалевци”, вместо да е под “домашен арест”. От прокуратурата съобщиха, че са получили потвърждение от СДВР, че Чоков е бил в заведението във видимо отлично здраве.

Бившият кмет е с мярка “домашен арест” от 26 септември, когато бе освободен заради заболяваане и предстоящи операции. Тогава той бе докаран в съда с линейка и в носилка, а експерти представиха заключение, че трябва да се лекува.

Докато е под “домашен арест” той няма право да напуска адреса си, без да уведоми прокуратурата и да му бъде разрешено да излезе за конкретни ден и час като трябва да посочи и къде ще бъде. Чоков е получил такова разрешение от съда, но да посети стоматолог, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Ценко Чоков беше осъден на 4 г. и половина затвор през месец май тази година за отвличане, побой и палеж. Делото срещу него е висящо пред Апелативния спецсъд.

Междувременно Софийската районна прокуратура е започнала производство срещу експерт за това, че съзнателно е дал невярно заключение за здравословното състояние на Чоков. Арнаудова отказа да посочи името на вещото лице, но каза, че в предишни експертизи лекарят твърдял, че Чоков е толкова зле, че делото срещу него трябва да бъде спряно. За невярно заключение вещото лице може да получи от 1 до 5 г. затвор и лишаване от права.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право