"Ислямска държава" нападна позиция на правителствения режим в сирийската пустиня и отне живота на 26 войници

Снимка: Архив

Изненадваща атака на групировката "Ислямска държава" (ИД) срещу позиция на режима в сирийската пустиня отне живота на 26 войници, съобщи Сирийският центърът за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

"Поне 26 войници на режима и съюзнически бойци бяха убити при нападение на ИД днес призори, насочено срещу тяхна позиция в Бадия", съобщи центърът, работещ в Лондон. Сред загиналите има и бойци от ирански милиции, уточни неправителствената организация.

Бадия е обширен пустинен район, който се простира от централната част на Сирия до западната сирийска граница с Ирак. Там все още има малки ниши, контролирани от джихадистите.

Нападната е била малка база източно от древния град Палмира, завладяван на два пъти от ИД в седемгодишната война в Сирия.

Атаката е започнала с взривяване на кола бомба. Убити са и петима джихадисти.

Бойците на ИД са започнали нападението от контролиран все още от тях район в Бадия, където пристигат и джихадисти, изведени в неделя и понеделник от южен Дамаск.

Правителствените сили си върнаха вчера контрола върху южен столичен район, който беше завладян от ИД.

Центърът и военен източник, близък до режима в Дамаск, съобщиха, че възстановяването на контрола върху този сектор е станало след евакуация с автобуси на джихадистите към пустинята.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят