Испания се присмива: Неймар избра пържени картофи пред скариди

Тема №1 в спорта е трансферът на Неймар. Почти всички са единодушни, че сделката между бразилеца и „Пари Сен Жермен“ е убийство за футбола. Най-вече в Испания се присмиват на Неймар за решението му да избере живот край Айфеловата кула вместо триумфи с Лео Меси и „Барселона“.

Ето част от най-интересните мнения на световните медии.

Вестник „Марка“ (Испания): Най-големият трансфер в историята е факт. Това не е само бомбата на годината, а на десетилетието. Трудно може да се повярва, че сумата от 222 милиона евро ще падне като рекорд. Неймар струва повече от нов стадион или писта за „Формула 1“

Вестник „АС“ (Испания): С тази сделка „Барселона“ си плати трансферите за последните три години. Никой още не може да повярва, че за един човек бяха дадени толкова много пари.

Вестник „Спорт“ (Испания): Никой не иска повече да вижда Неймар тук. Бразилецът се показа като сребролюбец и няма да липсва.

Вестник „Мундо Депортиво“ (Испания): Случи се! Неймар си плати откупната цена от 222 милиона евро, преди да подпише с ПСЖ. Да избягаш от „Барселона“, за да играеш в ПСЖ, е все едно да предпочетеш пържени картофи пред скариди. Много добра сделка за „Барса“.

Вестник „Ел Мундо“ (Испания): „Барса“ ще е скучна без Неймар.

Вестник „Ел Паис“ (Испания): Тръгна си, както дойде – със скандали и пълни джобове.

Вестник „Екип“ (Франция): Неймар – царят на Париж. След този трансфер футболът вече е друг. Това е един от най-големите успехи на френския футбол. За първи път от 1982-а и Мишел Платини имаме един от тримата най-добри в света.

Вестник „Гардиън“ (Англия): Чудно е от къде идва желанието на Неймар да напусне един от най-добрите отбори в света, за да играе в слабо първенство.

Вестник „Гадзета дело Спорт“ (Италия): Бомбата Н. Трансферът на Неймар показа колко дупки има във финансовия феърплей. Емир Ал Тхани инвестира 600 милиона евро само в един футболист. Това е планина от пари, това е оборотът на Барселона. Трансферът трябва да послужи като обеца на ухото на етиката и правилата. Това ще е убийството на финансовия феърплей, който ФИФА и УЕФА вкараха, за да пази футбола.

Вестник „Ла Стампа“ (Италия): Емирът на Катар направи френската революция. 14 юли е националният празник на Франция, но 3 август е датата, на която футболът се промени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят