Испанската полиция е иззела 2,5 млн. бюлетини за референдума в Барселона

Испанската полиция е иззела в четвъртък, 28 септември, около 2,5 млн. бюлетини, предназначени за гласуването на референдума за независимост на Каталония, както и около четири милиона пощенски плика, предаде Deutsche Wellе в руската си редакция.

Полицията е иззела също така 100 урни за гласуване от склад в град Игуалада. Фирмата, от която са конфискувани те, твърди, че те са били подготвени за изборите във футболния клуб Барселона.

Сепаратистките обединения АНС и „Омниум“ призоваха жителите на Каталония да демонстрират желанието си да се отделят от Испания, въпреки намерението на властите в Мадрид да възпрепятстват провеждането на референдума. Организациите са предложили да се образуват мирни опашки пред избирателните участъци, блокирани от полицията.

„Преди всичко, не забравяйте, че това не е демонстрация, а огромна опашка от чакащи. Картината на милиони хора с бюлетини в ръце ще предизвика огромно впечатление“, написа групата АНС в свое обръщение към привърженици. Очаква се, че властите на Испания ще привлекат 26 хил. полицейски служители за предотвратяването на откриването на 2500 участъци а гласуване в Каталония в неделя, 1 октомври.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа