Испанският вестник „Марка“: И без ВАР същите отбори продължаваха напред

Видеосъдиите не са повлияли на крайните класирания от груповата фаза. И без намесата на модерната технология, същите отбори щяха да продължат напред на световното първенство в Русия. Това анализира на първа страница испанският вестник "Марка".

„Единствената разлика щеше да бъде в позициите на тимовете в някои от групите“, пише изданието.

Никак не са малко критиките към новата система, която дебютира на голям форум сега. Според мнозина реферите разчитат твърде много на ВАР, а освен това в някои ситуации отново трябва да решават сами и това продължава да предизвиква полемики.

Испанското издание изчисли, че само в 3 от групите е щяло да има разместване на позициите, което е щяло да доведе до други съперници на отборите и различни места в схемата, в сравнение с настоящата.

Това са групи „В“, „С“ и „D“, като в първата Испания нямаше да е на първо място, а на второ за сметка на Португалия. В последните мачове и на двата тима имаше участие на ВАР, но без системата те пак щяха да се класират.

В трета и четвърта група щеше да бъде същото, като Франция и Дания също щяха да разменят местата и съответно да играят срещу Хърватия и Аржентина. В група „D“ пък шведите нямаше да са първи без видеоповторенията, заради получената дузпа в мача с Южна Корея (1:0). Скандинавците щяха да играят с Бразилия. Германия пак щеше да отпадне, а Мексико да бъде на върха и да играе с Швейцария.

Видео-асистент съдията със сигурност ще продължи да създава полемики и за в бъдеще, но по всичко изглежда, че от ФИФА не смятат да променят нововъведението.

Освен ВАР обаче, на коментар подлежи и последният двубой от груповата фаза на турнира между Белгия и Англия. „Червените дяволи“ победиха с 1:0 и спечелиха групата си. Въпросът обаче е игра ли феърплей тимът на „Трите лъва“? С поражението Англия отиде в по-слаб поток, където на осминафинал играе с Колумбия, а потенциални съперници в следваща фаза са Швеция или Швейцария, Испания, Русия, Хърватия или Дания.

Белгия пък среща Япония, а след това в потока може да мери сили с далеч по-класни отбори, като Бразилия, Мексико, Португалия, Уругвай, Франция или Аржентина.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят