Испанският кралски двор: Те няма да ни тероризират!

Испанският кралски двор осъди нападението в Барселона, при което микробус се вряза в тълпа пешеходци, убивайки 13 от тях, посочвайки, че страната няма да бъде „тероризирана“, предаде АФП.

„Те са убийци, бандити, които няма да ни тероризират. Цяла Испания е Барселона“, пише в официално заявление на испанския кралски двор, публикувано в социалната медия туитър.

По-рано министър-председателят на Испания Мариано Рахой заяви, че „терористите никога няма да победят обединения народ“. По данни на испанския ежедневник El Pais Рахой е прекъснал лятната си почивка заради терористичното нападение в Барселона и към момента е на път за каталонската столица.

Президентът на Каталонската автономия Карлес Пуигдемон заяви, че ще „победи тероризма“ и благодари на спешните служби, отзовали се след нападението в Барселона.

Той също така благодари на жителите на Барселона и на хората по света, които са предложили помощ и подкрепа след нападението. „Каталония е и винаги е била мирна земя, където другите хора са добре дошли“, заяви той.

„Каталония винаги ще спечели в лицето на тероризма. Ние винаги ще бъдем обединени. Демокрацията ще спечели срещу варварството“, добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа