Испанци инвестират 2 млн. евро в разширение на базата си в Пловдив

Над 2 млн.евро е инвестицията на испанската фирма "Еурофрио" в разширението на хладилната си високотехнологична складова база, която се намира на бул. "Васил Априлов" в Пловдив и в близост с автомагистрала "Тракия".

Това е една от най-големите, модерни и многофункционални хладилни бази в България за съхранение и обработка на хранителни продукти.

Размерът на инвестициите от 1999 г., когато "Еуфофрио" стъпва на нашия пазар, до момента е 10 млн. евро. Общата хладилна площ е 12 000 м2, а общият хладилен обем - 60 000 м3. Капацитетът на съхранение е 15 000 палетни места, равни на 15 000 000 кг и разпределени в 12 хладилни камери. Капацитетът на замразяване на плодове е 100 000 кг на денонощие, а годишно се преработват 3500-4000 тона плодове. С увеличение на капацитета "Eурофрио" се очаква да увеличи двойно персонала си до 80-100 души.

Дружеството е 100% собственост на испански предприемачи с дългогодишен опит в хранителната индустрия и логистика на хранителни продукти. Развива своята дейност изцяло на българския пазар като предоставя услуги, свързани със съхранение и обработка на стоки, изискващи температурен режим, сортиране и замразяване на плодове. Клиенти на базата са български земеделски производители, а преработените стоки се изнасят основно на европейски и американски пазари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Инвестиции