Истинско Bugatti за малки принцове

Играчка за деца и възрастни струва 36 000 евро

За Bugatti размера няма значение още от времето, когато основателят на компанията Еторе Бугати подарява за 4-ия рожден ден на своя първороден син Роланд истински детски автомобил, изработен във фирмената фабрика. Това се случва преди близо 100 години. Тогава „играчката“ на малкия мосю Бугати се превръща в истински хит в средите на хайлайфа. Богати родители искат такава детска кола и за своите малки принцове, поради което Bugatti произвежда серия от 500 екземпляра от същия модел, наречен Bebe I.

Един век по-късно картината не се е променила особено - платежоспособните бащи и майки продължават да глезят наследниците си със скъпи играчки. И Bugatti им предоставя нов модел Bebe II с електрически мотор, който развива скорост 20 км/ч. Енергията идва от литиево-йонна батерия, която се зарежда и по време на движение, когато се намалява скоростта. С цената си от 36 000 евро това е най-евтиният автомобил на марката, който може да се купи. Но самата покупка не е никак лесна, защото производството отново е ограничено на 500 екземпляра, като с предимство се ползват досегашните клиенти на марката. Размерите на детската кола са такива, че да може да се кара и от възрастни. Те имат възможност да увеличат максималната скорост до 45 км/ч.

Дизайнът на автомомобила е класически, като копира състезателната машина Type 35 на Bugatti от 20-те години на миналия век. Задвижването е на задните колела, а оборудването е на премиум ниво – кожена седалка, алуминиево табло и оригинални уреди от Bugatti.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили