Историята на боксьора Руди Люберс стигна и до Ройтерс

Съперник на Мохамед Али и приятелката му мизерстват в каравана в село Кошарица

Историята на легендарния холандски боксьор Руди Люберс, който заедно с приятелката си Риа, живее в мизерия в българското село Кошарица, стигна до информационната агенция Ройтерс. Съдбата на 73-годишния Люберс, който преди повече от 40 години се би срещу Мохамед Али в индонезийската столица Джакарта, предизвика огромен интерес в родината му след показването на документален филм, който разкрива, че бившият спортист живее в каравана без ток и вода.

В момента Люберс и приятелката му живеят заедно с над 20 бездомни кучета. Двамата мизерстват вече близо два месеца. Риа е в доста тежко здравословно състояние и дори е била приета в болница. Боксьорът разказа, че живее в тези условия по свое желание и най-вече заради много си домашни любимци. Окаяното му състояние предизвика огромен интерес в Холандия, където бяха събрани над 12 500 евро помощи за спортната легенда. Люберс разказа, че е получил помощ и от местните, които му носят дрехи и мастика, за да се сгрява през зимата.

Бившият боксьор и приятелката му стигат до мизерията, след като през 1999 г. обявяват банкрут и остават бездомни. След това двамата започват да обикалят света, като са живели в Ливан, Мароко, Египет, Обеднените арабски емирства и Португалия преди да дойдат в България преди няколко години. През 1986 година Люберс е арестуван за трафик на наркотици и лежи 4 години в португалски затвор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България