Италианец поднесе нова сензация на „София оупън“

Италианецът Матео Беретини поднесе нова сензация на тенис турнира „София оупън“. След три сета 22-годишният талант изхвърли опитния Фернандо Вердаско (Испания), с 4:6, 7:5, 6:4 в „Арена Армеец“. Само преди дни младокът прати сред зрителите и лидера в схемата Карен Хачанов (Русия).

Беретини демонстрира постоянство на корта и срещу Вердаско, за да стигне до обрат. За италианеца това е трета победа в София, като в първия кръг се справи с Денис Истомин (Узбекистан). За място на финала Матео ще спори с Мартон Фучович. Унгарецът преодоля тази фаза на надпреварата без игра, след като един от фаворитите Роберто Баутиста Агут (Испания) бе повален от вирус и се отказа.

По-късно тази вечер е очакваният с най-голям интерес четвътфинал между сензанията на „Аустрелиън оупън“ Стефанос Циципас, и Гаел Монфис (Франция). Преди това гъркът преодоля германеца Ян-Ленард Щруф - 7:6, 6:4.

“За първи път играя така, все едно съм у дома, благодаря на публиката за подкрепата“, обяви Циципас след срещата.

Същевременно защитаващите титлата си на двойки Робин Хаасе и Матве Миделкооп (Холандия) приключиха участието си на четвъртфиналите след 6:7, 6:7 от индийците Недунчежиян и Раджа.

Френската звездата Гаел Монфис:

Най-важното е да се

забавлявам на корта

За мен е най-важното е да се забавлявам на корта - обяви френската звезда Гаел Монфис . - Ние жертваме доста, понякога хората не го разбират, но тенисът е и едно голямо удоволствие. Един ден, ако не съм щастлив излизайки на терена, вероятно ще спра да играя.

Атрактивният тенисист сподели, че заради надморската височина в София, топката излита малко неконтролируемо от ракетата. „За мен лично кортът изглежда малко бавен и прави отскока на топката малко по-труден.“

Все пак Монфис успя да наниже 15 аса в мача срещу Михаил Кукушкин (Казахстан) и след 7:5, 6:3 стигна четвъртфинал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт