Италианската мафия е заподозряна, че помага на ИДИЛ да внася петрол в страната

ОПЕК, петрол

Италианската полиция съобщава, че значителни количества либийски и сирийски суров петрол може би са внасяни от местната мафия, която се е съюзила с „Ислямска държава“ да го внася контрабандно в страната, предаде New Europe.

Полицията все още няма сигурни доказателства, че петролът идва от „Ислямска държава“ или друга терористична организация, защото товарите минават през междинни лица, които помагат на официалните износители да прикрият следите си. Италианската мафия внася тайно петрол в Италия, създавайки компании фантоми в чужбина, представящи се за износители на петрол. Те продават суровата суровина директно на операторите на бензиностанции при значително по-ниски цени, а по-късно закриват фиктивни фирми. Мафията използва тази схема и за да избягва ДДС и да пере пари.

Логистиката е свързана с танкери, срещащи се с по-малки кораби край Турция или Либия. Трафикантите товарят петрола от по-малките съдове на по-големите, а след това малките се насочват отново към страната си на произход, докато големите се отправят към пристанищата в Южна Италия.

По-рано миналия месец италиански разследващ журналист докладва материал на „Ислямска държава“, наречен „Черните знамена от Рим“, в който ислямистите сочат, че подкрепата на мафията им е необходима, за да проникнат в Италия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа