Италианската преса: "Интер" - пълни идиоти!

Италианската преса срина със земята "Интер" за гръмкото и отпадане от Шампионската лига. Футболистите на Лучано Спалети направиха 1:1 с ПСВ (Айндховен) насред "Джузепе Меаца". Интересно е, че гостите от Холандия не играеха за нищо. Камъчето, което обърна колата на "нерадзурите", дойде в края, когато стана ясно, че "Тотнъм" е изравнил на "Барселона" (1:1) чрез Лукас Моура. Това означаваше, че италианците трябваше задължително да бият ПСВ, но това не се случи и ще продължат, но в турнира на Лига Европа.

"Пълни идиоти - гласеше заглавието от първа страница на спортния вестник на Ботуша "Газета дело Спорт". - Холандски кошмар за тима на Спалети".

"Ще се видим в четвъртък", написа италианският ежедневник "Кориере дела сера", визирайки денят на срещите в Лига Европа.

Провалът разтърси Уанда Нара, съпруга на звездата на "нерадзурите" Мауро Икарди. Половинката на футболиста бършеше сълзи в ложата на "Джозепе Меаца".

"Бесен съм - заяви Икарди, автор на попадението за "Интер" срещу ПСВ. - Искахме да продължим в турнира, но не успяхме да отбележим втори гол."

Футболистите в „синьо-черно“ бяха сломени. Те се разплакаха още на терена, след като стана ясно, че не те, а „Тотнъм“ продължава напред с „Барселона“.

„Шпорите“ взеха точка от „Камп Ноу“, която им се оказа достатъчна за класирането на елиминациите. Усман Дембеле бе точен за каталунците. Той бе глобен със 100 хил. евро непосредствено преди срещата за пропусната тренировка. С ремито пък "Барселона" постигна рекорд. Тимът записа 29 домакински мача без загуба в Шампионската лига, като по този начин бе изравнено постижение на "Байерн" (Мюнхен).

И още нещо любопитно – за първи път от декември 2006 година в мач срещу "Вердер" (42,9%) насам „Барселона“ има по-слаб показател от съперника си при владеенето на топката в двубой от груповата фаза. Тимът от Испания записа 48,8% срещу 51,2% в срещата с "Тотнъм".

Снимка: Instagram

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят