Италианска вендета дебне Краля

Ново изпитание за шампиона. Италианска вендета дебне „Реал“ (Мадрид) на 1/4-финалите в Шампионската лига. Тегленият в петък жребий в Нион даде шанс на „Ювентус“ за сладко отмъщение. „Старата госпожа“ има възможност да сервира студен своя реванш на „белия балет“, по-малко от година след онова 1:4 на финала на турнира в Кардиф.

Тогава испанският колос влезе в историята като първия тим, защитил трофея. След звучния успех в Уелс пък се заговори за раздор в съблекалнята на „черно-белите“ на полувремето, довел до раздялата с опитните бойци Дани Алвеш и Леонардо Бонучи. За капак и легендата Джанлуиджи Буфон се размина с единствения трофей, който липсва в пребогатата му кариера. Всичко това са само предпоставките, основата на това, което предстои през април в турнира.

А историята е на страната на „бианконерите“. В четирите сблъсъка между двата тима в елиминационната фаза, „Юве“ винаги е излизал краен победител. С изключение на финалите! Там кралят е един. „Реал“ занесе два трофея в клубния музей в Мадрид след мачове със своя стар познайник. Предишният път бе през сезон 1997/98 след успех с 1:0 с гол на Предраг Миятович.

За тима на треньора Зинедин Зидан това ще е второ тежко изпитание в елиминационната фаза през сезона след 1/8-финалите с ПСЖ.

„Не мисля, че резултатът от последните финали по някакъв начин ще се отрази на отбора – призна след жребия Павел Недвед, вицепрезидент на „бианконерите“. - Чакаме напълно различни мачове, ще има нови 180 минути. Можем да постигнем своето. Разбира се, че ще ни бъде трудно, особено след като двама важни играчи са наказани за първата среща - Мехди Бенатия и Мирлем Пянич.“

Големият съперник на „Реал“, лидерът в Примера „Барселона“, изтегли далеч по-лек жребий. Каталунците също имат италианско изпитание в лицето на „Рома“. Първият мач е на „Камп Ноу“ на 4 април, а шест дни по-късно е и двубоят в Рим. Лео Меси и компания нямат поражение от тим от Апенините в последните 12 мача. „Вълците“ обаче имат да си връщат за онова 1:6 от сезон 2015/16 от груповата фаза на Шампионската лига.

На „Севиля“, третият испански представител, се падна най-тежката мисия – сблъсък с „Байерн“. Мюнхенският град е наричан безпогрешната немска машина на Юп Хайнкес заради изявите си до момента. Двата тима нямат история помежду си и това ще бъдат дебютни сблъсъци между баварци и севилци в турнирите на УЕФА. Испанците, водени от Винченцо Монтела, нямат поражение у дома от германски отбор – 7 победи и 4 равенства.

В Мюнхен обаче гледат далеч по-напред от срещите с палача на „Манчестър Юнайтед“. Според Дитмар Хаман, бившият играч на германския шампион, клубът е влязъл в контакт с Маурисио Почетино. Мениджърът на „Тотнъм“ е сред потенциалните заместници на пенсиониращия се през лятото Хайнкес.

На Острова пък ще бъде интересно. Съдбата противопостави един срещу друг „Ливърпул“ и „Манчестър Сити“ по пътя към 1/2-финалите.

„Казвал съм го и преди и това е истината - често се случва да изтеглиш съседа си, но нямам нищо против – призна Клоп, мениджърът на „червените“. - Приемаме това, което сме получили. В първенството си разменихме по една победа, а сега ще видим.”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят