Италиански „Робинзон Крузо“ е на път за изгуби острова си

Италианец, който близо 30 години живее на безлюден остров, недалеч от брега на Сардиния, може да бъде прогонен от там от властите.

79-годишният Мауро Моранди е неофициален пазач и екскурзовод на остров Будели, който е известен с розовия си плаж и е част от архипелага Мадалена, разположен между островите Сардиния и Корсика.

Бившият учител по гимнастика, описан като модерния Робинзон Крузо от италианските медии, стъпил на острова през 1989 г. заедно с трима приятели и приятелката си, докато бил тръгнал на пътешествие до Полинезия. "Исках да избягам от това общество, което не ми харесва, и да отида на безлюден остров в Полинезия", каза Моранди пред "Радио 24". "Открих тук моята Полинезия", допълва той.

Първоначално Моранди и приятелите му поели щафетата от тогавашния пазач, който искал да напусне, предаде Дарик радио. Приятелката му и двама от приятелите му скоро се върнали у дома, докато третият останал на острова, но починал през 1993 г.

През 2014 г. Будели станал част от националния парк Мадалена. От администрацията му заявиха, че искат да разрушат незаконно построените през годините пристройки към дома на Моранди.

"През януари следващата година ще поискаме той да напусне", заяви директорът на парка Фабрицио Фонезо пред в. "Кориере дела сера". "Ще се опитаме да намерим начин да си сътрудничим с него в бъдеще", споделя той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл