Италиански топ сайт за туризъм приканва туристите на Ботуша да се влюбят в Пловдив

Популярният италиански сайт www.girandolina.it., който е в класацията „Топ 100“ блогове за туризъм в света призовава любителите на пътешествия на Апенинския полуостров да посетят Пловдив и България и им гарантира, че ще се влюбят в древния град под тепетата.

17pl4009-blogari-1По покана на туристическия борд към Община Пловдив наскоро под тепетата гостуваха двама блогъри от www.girandolina.it, като по предварителна изготвена програма и с екскурзовод на италиански младата двойка от Ботуша посети основните забележителности на Европейската столица на културата през 2019 г. - къщите в Стария град, Античния театър, Римския стадион, арт квартал „Капана”, Главната улица, Цар Симеоновата градина и други.

„Любовта витае във въздуха на Пловдив“, възкликнаха италианците и увековечиха своята целувка под еркерите на Бакаловата и Баятовата къщи в Стария град. Те оприличиха изпъкналите горни етажи на характерните възрожденските къщи на „чудновати гъбени шапки“ и подчертаха очарователната романтика на градската архитектура на Пловдив. В своите страници в Инстаграм, Фейсбук и в статията си, те публикуваха „пълни с живот“ снимки от Пловдив.

В материала си под заглавие „Bulgaria, il nostro viaggio estivo alla scoperta di questo paese” двамата млади блогъри определят Пловдив като историческа столица на Тракия, отправна точка за различни култури от дълбока древност и като град, който съвсем естествено е спечелил титлата „Европейска столица на културата 2019“.

Младата двойка, любители на романтичните пътешествия, приканва своите читатели да ги последват по пътя към опознаване на Пловдив. Те поставят тагове към социалните мрежи на visitplovdiv за всички желаещи да тръгнат на пътешествие към този град, където „във въздуха витае любов и романтика“.

17pl4009-blogari-2

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България