Италиански треньор скача на съдиите

Със скандал завърши полуфиналът от европейското първенство за девойки до 17 години в София между България и Италия. Независимо от победата с 3:1 (-21, 22, 10, 28) старши треньорът на „адзурите“ Марко Менкарели обвини съдиите по линиите в груба подкрепа към българския тим. Според него главната реферка Таяна Крамар Сандъл (Хърватия) е „спасила“ победата за отбора му.

„Смея да твърдя по категоричен начин, че това, което се случи днес не трябва да се вижда по време на турнир при подрастващи – заяви италианецът пред Bgvolleyball. – Водил съм и други отбори, и разбирам кога има замесени и други фактори. Но такова нещо не мога да приема. Това, което видях днес с очите си, не мога да го приема в турнир за девойки. И ако нямаше един невероятен и смел първи съдия, днес ние по всяка вероятност щяхме да сме загубили този мач. Заради едни странични съдии. Това е просто срамно! България по никакъв повод не заслужава такава помощ, защото е силен отбор.“

България остана без медал от първенството пред родна публика, след като вчера загуби и малкия финал – 1:3 (-21, -20, 21, -19) от Турция. Пред препълнените трибуни на зала „Христо Ботев“ момичетата на Стоян Гунчев започнаха неубедително и загубиха първите два гейма, преди да спечелят третия след оспорвана борба. В четвъртия обаче туркините отново се наложиха, за да се окичат с медалите.

Най-резултатна в мача бе Александра Георгиева, която завърши с 26 точки, а Мария Йорданова добави 16 т. За Турция Сабри Каракаова пък се отличи с 19 т.

Късно снощи бе финалът между Италия и Русия.

Междувременно от ръководството на мъжкия ЦСКА обявиха, че няма да има предварителна продажба на билети за третия мач от финалната серия с „Нефтохимик 2010“. Така пропуските ще се продават единствено утре на касите на зала „Христо Ботев“, а цената е 6 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт