Италия най-накрая има селекционер

13.06.2017. Ðîññèÿ, Ñàíêò-Ïåòåðáóðã. Âñòðå÷à â Êëóáå Ïðåäñåäàòåëÿ ïðàâëåíèÿ ÔÊ «Çåíèò» Ñåðãåÿ Àëåêñàíäðîâè÷à Ôóðñåíêî è ãëàâíîãî òðåíåðà «Çåíèòà» Ðîáåðòî Ìàí÷èíè.

Роберто Манчини е новият селекционер на Италия. Опитният специалист подписа 2-годишен договор с "адзурите" след продължителни преговори между двете страни. По този начин той заема мястото на уволненият в края на 2017 година Джампиеро Вентура, който се провали в опита си да класира тима за световното първенство в Русия.

Интересното е, че 53-годишният наставник не бе първи избор на федерацията. Манчини бе резервен вариант на Карло Анчелоти, отказал обаче предложението за работа.

През уикенда италианецът бе за последно на резервната скамейка на "Зенит" при успеха с 6:0 над "СКА", след което разтрогна с клуба от Санкт Петербург по взаимно съгласие.

През годините Манчини е водил още "Фиорентина", "Лацио", "Интер", "Манчестър Сити" и "Галатасарай". Като наставник е печелил купата на Италия с три различни отбора, ставал е шампион на Серия А с "Интер", както и на Висшата лига с "Манчестър Сити". С турския гранд взе купата на страната през 2013-14.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят