Италия призова за демократични президентски избори във Венецуела

Италианското правителство призова Венецуела да организира демократични и свободни президентски избори. Италианският премиер Джузепе Конте и външният министър Енцо Миланези одобриха резолюция относно Венецуела и я представиха в парламента, съобщават световните медии.

Министърът на външните работи Миланези подчерта, че Италия е загрижена за хуманитарната ситуация във Венецуела и желанието й да прави алтернативни решения.

Той добави, че правителството подкрепя мирно решение и отхвърля всички форми на насилие в страната.

Висшият италиански дипломат заяви, че инцидентите във Венецуела се наблюдават отблизо от международната общност.

„Според правителството, ситуацията във Венецуела е сложна и могат да се случат нови актове на насилие“, каза той, добавяйки, че новите избори ще послужат като „изход“.

От друга страна, партньорът Движение „Пет звезди“ подчерта, че не подкрепя нито Мадуро, нито Хуан Гуайдо, самопровъзгласения временен президент на Венецуела.

В понеделник Гуайдо изпрати делегации в Италия и Ватикана, които не го признаха за временен президент на Венецуела. Делегацията, която представлява Гуайдо, се срещна с външния министър, както и с вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини, преди да се отправи към Ватикана.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа