Италия продължава да се люлее, пожарникари спасиха куче, прекарало 48 часа под отломките

куче, земетресение, Италия

Земята под Апенините продължава да се люлее, като един от днешните вторични трусове се усети сериозно в Централна Италия. Броят на хората без подслон надхвърли 15 хиляди, информира БТВ.

Вторичният трус е бил с магнитуд 4,7 по Рихтер, като се е усетил много силно от жителите на региона. Най-пострадалият град Норча остава затворен, като продължават издирвателните операции под руините на сградите.

Днес беше спасено куче, което е прекарало 48 часа под развалините. Видеото пакзава как с помощта на полицейско куче спасителите измъкват животното изпод отломките. Въпреки че е зашеметено, като по чудо по него няма никакви наранявания.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=sieSoT-DXwA[/embed]

В Централна Италия живеят и много наши сънародници. Кристина Гюрова е бивш състезател, медалист и настоящ треньор по художествена гимнастика. Тя живее в Италия от 37 години и тренира момичета за националното първенство на страната.

Земетресенията от последните дни описва като малък кошмар. Тя се страхува, че в момента няма къде да тренират децата, защото залата им е пълна с легла за хората, останали без домове.

Жулиета е дъщеря на Кристина и тренира националния ансамбъл по художествена гимнастика в Италия. Тя два пъти е била шампион на България и седем пъти на Италия. „Уплашихме се, не бяхме усещали толкова силно земетресение”, каза тя.

Жителите на Италия днес отново преживяха ужаса от земетресението в неделя. Хората се опитват да извадят изпод руините сами малкото си останало имущество с ясното съзнание, че рискът е голям, защото трусовете не спират.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=FPSC1ya-SDU[/embed]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа